dijous, 31 de març del 2011

CAVALLERIA RUSTICANA - GRAN TEATRE DEL LICEU - BARCELONA

Jo ahir no em torbava bé!

Doncs sí, sense dubte Cavalleria Rusticana de Mascagni és l'òpera que amb diferència més m'agrada de totes les òperes. La que més m'agrada musicalment i per la seva duració (75 minuts). És concreta, concisa, intensa......i moooolt dramàtica, tal i com han de ser les òperes!

Ahir al Liceu no vaig disfrutar massa. Esperava veure-la en candeletes, i tot i haver-ho vist amb el cast bó -el de l'estrena- no em va flipar!

Un José Cura (Turidu) acuradíssim que arribava i emocionava a estones desiguals, es feia creïble més pel seus pocs moviments  escènics que per la seva edat (48), el mateix li passava a la D'Intino (Santuzza), que sent brillant vocalment a estones, la sobre actuació i l'edat (52) li feien un flac favor. Vittorio Vitelli fent d'Alfio justejava bastant -tot i ser el que més s'aproximava a l'edat que li pertoca al personatge-

Producció clàssica, en decorats, vestuari i unes llums que molt deixaven que desitjar.La orquestra amb Danielle Calagari al front, tampoc li van donar un ritme apassionat als moments més àlgims de l'òpera verista per excel·lència.

En definitiva, la vaig gaudir perquè és una òpera que musicalment em pot, m'agrada i em porta records. Però, no, no fa falta anar-hi. Una bona gravació en DVD i des de casa bevent una copa de vi t'ho farà més complaent!